Logo

Tapahtumat 2022


  • Kaikun hirvipeijaiset järjestettiin majanmäessä

Hirvipeijaiset järjestettiin Kaikun majanmäessä sunnuntaina 3.7. Peijaiset piti järjestää jo edellisenä kesänä, mutta Korona siirsi niitä vuodella eteenpäin.

Sää oli aurinkoinen ja vähän liiankin helteinen, mutta eihän lämmin luita riko:) Kaikun puheenjohtajan puheen jälkeen tarjottiin perinteinen maukas hirvisoppa. Kaikulaiset olivat valmistaneet linnunpönttöjä, joita jaettiin paikalla olijoille. Kodassa sai paistaa makkaraa, halukkaat pääsivät tutustumaan miten taljajousella osui kauriinkuvaan ja välillä myös tietovisailtiin. Päivän päätteeksi vieraille tarjottiin kakkukaffet.

 

Juhlakenttä

Taljajousi

Tietovisa

 


  • Kaikulaiset onnistuivat Pohjoismaisen- ja Eurooppalaisen metsästysammunnan SM-kisoissa

Kaikun ampujat menestyivät mainiosti Pohjoismaisen- ja Eurooppalaisen metsästysammunnan SM kisoissa Isokyrön Orismalassa. Aki Vainio oli Pohjoismaisessa metsästysammunnassa paras Varsinais-Suomalainen 4. M-sarjassa tuloksella 371p. Hän oli mukana myös SM kultaa voittaneessa Varsinais-Suomen joukkueessa.

Joonas Vainio oli 3. Pohjoismaisen metsästysammunnan S20 sarjassa tuloksella 323p ja 3. myös Eurooppalaisessa metsästysammunnassa tuloksella 317p.

 

M-sarjan parhaat

ja

V-S Joukkue SM 1.


  • Kaikun peuranluvat ammuttiin ennätystahtiin. Loppukausi metsästettiin pankkilupia

Kaikulle oli myönnetty metsästysvuodelle 2021-22 yhteensä 300 peuran kaatolupaa. Edelliseen vuoteen verrattuna lupia oli 50% enemmän. Peuroja metsästettiin kiitettävään tahtiin heti syyskuun alusta lähtien. Hirvijahdin aikaan tahti hieman hiipui. Kohtuulliset lumikelit alkoivat joulukuun puolessa välissä. Tämän jälkeen kaatoja tuli taas tasaiseen tahtiin. Viimeinen peuranlupa saatiin käytettyä 3.2. Poikkeusluvalla sallittua infrapunakiikaria tai muita valolähteitä ei juurikaan hyödynnetty jahdin aikana.

Kun peurajahti oli päättymässä kesken kaiken, Kaiku haki 20 pankkilupaa. Jäävä peurakanta on luonnikkaasti sujuneen jahdin jälkeen vieläkin runsaslukuinen, joten pankkiluvatkin saatiin käytettyä pari päivä ennen jahtikauden loppua:)

Kauriitaki jonki verra kurmuutettii, mutta pali jäi vielä elukoi jälel...

Kaurislaum

ja

Kaurispukit


Edellisten vuosien tapahtumat löytyvät täältä