Logo

Tervetuloa

Ms Laitilan Kaikun kotisivuille

Ms Kaiku on vireä ja perinteikäs Varsinais-Suomalainen metsästysseura. Kaikun perustamissanat lausuttiin Suontaan koululla 1954. Seuran metsästysmaat sijoittuvat Laitilan kaupungin itälaidalle, Eurantien molemmin puolin. Metsästysalueiden kokonaispinta-ala on noin 17500 ha ja seuran jäsenmäärä on viime vuosina vaihdellut 200 tietämissä.

  Metsästysmaja

Kaikun toiminnan päätukikohta on Suontaan kylässä, Härsynkallion kainalossa sijaitseva metsästysmaja. Se uudisrakennettiin vanhan majan paikalle 1990-luvun alkupuolella. Majan kupeessa seisova jykevä kota rakennettiin 1997.

Kota

Majan kallioisen piha-alueen laidalla sijaitsevat sauna ja lahtivaja. Kesällä 2008 lahtivajan päätyyn rakennettiin ajanmukainen kylmiö hirven- ja peuranlihojen riiputusta ja säilytystä varten. Majanmäkeen saadaan vesi omasta porakaivosta. Härsynkallion päältä löytyy laavu, joka on vapaasti kaikkien ulkoilijoiden käytettävissä.

Metsästysmajan läheisyydessä sijaitsevat kivääri- ja haulikkoampumaradat. Kivääriammunnan harjoitteluun on käytössä hirvi-, luodikko- ja pienoishirvirata. Hirvirata on uudistettu 2005. Pienoishirviradan kunnostus toteutettiin kesän 2010 aikana. Haulikkopuolella metsästäjien käytössä on kaksi Skeet rataa ja kesällä 2009 toisen Skeet radan päälle rakennettu Trap rata. Kesällä 2011 Skeet/Trap radan yhteyteen toteutettiin Compak Sporting rata. Toinen vaihtoehtoinen Compak Sporting rata voidaan virittää "alaradan" B/A-radan päälle.