Logo

Pienriistajahti

Pienriistan osalta kyyhkynen ja sorsalinnut ovat tärkeimmät saaliseläimet Kaikun metsästysmailla. Sorsakannat ovat viime vuosien kuluessa taantuneet, mutta kyyhkyskannat ovat pysyneet tasaisen runsaina. Sopivan hernepellon laidalta voi onnekas metsämies saada hyvinkin runsaan kyyhkyssaaliin elokuisen aamun aikana.

Metsäkanalintujen osalta Kaikun alueelta löytyy harvalukuisesti pyitä ja teeriä. Nykyisin yhä useammin metsämies voi törmätä myös mehtoon. Se oli vuosikausien ajan rauhoitettu Varsinais-Suomessa, mutta syksyllä 2021 rauhoitus poistettiin ja metsoa saa taas pitkän tauon jälkeen jaakata.

Reilu kymmenkunt vuot sitte kevääl huhtikuus Pärkäntiel kukkoil kesy mehto. Se löys myöhemmi asentopaikan Hakosuon reunalt, koskapa seuraavin syksynä hirve ajomieste edest useemman kerra kohaht lentoon isokokon mehtokuk.

Muutam vuos tämä jälkke kevääl Pärkän laavun tienoil etsiskel kaverii kakski eri koppeloo. Jos tuo Hakosuon mehto ei aivan tuhkamuna ollu, niin eiköhä Pärkän tien suunnalt löydy nykysi enemmänki sen jälkeläisii...

Metso_Video

Jäniskannat vaihtelevat vuosittain. Kaikun alueelta löytyy sekä rusakkoa että metsäjänistä. Kaikulaisten metsämiesten joukosta löytyy useita vannoutuneita jäniskoiramiehiä, jotka vuodesta toiseen jaksavat juoksuttaa koiriaan jänismetsällä.

 

Pienriistajahti 2022

Metsästysajat ovat pääsääntöisesti valtion määräämät metsästysajat. Peltopyy on rauhoitettu. Muita riistakiintiöitä ei ole, jokainen metsästäköön kohtuudella ja kestävän kehityksen periaatetta noudattaen.

Fasaania saa ampua ilmoitettuaan asiasta johtokunnan jäsenelle. Fasaania saavat metsästää kasvattajat ja ruokkijat.

Teräshaulien käyttö metsästyksessä on kielletty Kaikun metsästysalueilla.

Metsästäjiä muistutetaan liikkumaan asiallisesti kaikilla vuokra-alueella maanomistajan etuudet huomioiden. Autojen parkkeeraus siten, että se ei estä muiden liikkumista alueella. Tarpeetonta mönkijällä ja moottorikelkalla ajamista metsästysmaastoissa pitää välttää. Maastossa ajamiseen tarvitaan aina maanomistajan lupa.

Vieraskortin hinta on 10€/vrk. Niitä myyvät johtokunnan jäsenet.